Groningen, Nederland
06 - 22 08 91 86
info@countryband-longhorn.nl

Optreden Blijham 29-02-2020

Optreden Blijham 29-02-2020

Het eerste publieke optreden van de band in de huidige samenstelling vond plaats in Zalencentrum Het Oude Wapen te Blijham (Gr). Wekenlang waren we al koortsachtig aan het repeteren, nummers uitzoeken, setlists indelen… we wilden een gevarieerd programma neerzetten waarbij iedereen – dansers zowel als luisteraars – het goed naar zijn zin had.

29 februari 2020 Blijham

Toen de dag aangebroken was en we aan het werk gingen met het opbouwen en inrichten van de set, waren we ook best enigszins nerveus. Zelfs de ervaren podiumbeesten onder ons konden een klein, zenuwachtig kuchje niet helemaal onderdrukken.
Zou het publiek ons wel pruimen? Hadden we de juiste keuze gemaakt in muziek? We hebben gekozen voor een minder gebruikelijke mix van nummers: hoe wordt dat ontvangen?

Na een uitgebreide en professionele soundcheck met geluidsman Jan werd er nog gezamenlijk gegeten, even omgekleed om geheel country voor de dag te komen en toen gingen de zaaldeuren open en kwamen de eerste bezoekers binnen. Bekenden, minder bekenden en onbekenden verzamelden zich, namen plaats en wachtten af wat wij hun zouden voorschotelen. Spannend; het moment van de waarheid.

Zangeres Bianca

We begonnen met een mooi vlot nummer van Brandi Carlile: Keep your heart young. Tot ons genoegen zagen we al wat mensen lekker met de maat mee tikken en hier en daar werden we bemoedigend toegeknikt. De kop was eraf, en toen er direct al een aantal dansers op de vloer aan de gang gingen, was dat voor ons een teken dat het goed ging. Via gouwe ouwe zoals Have You Ever Seen The Rain van Creedence Clearwater Revival, en ook gouwe nieuwe zoals Famous van The Bluebirds speelden we door tot het einde van de avond.

Marcel met Zang en Gitaar

We hebben met enorm veel plezier de avond vol gespeeld in vier sets mooie nummers oude en nieuwere country, vlotte en rustige nummers, dans- en luisterhits. Met de knaller Country Roads werd prachtig meegezongen als toegift. Geweldig om te zien hoe het publiek enthousiast reageerde en een duidelijk signaal dat we op de ingeslagen weg voortkunnen.

Auke met het Slagwerk

Bedankt, lieve bezoekers: voor muzikanten is een publiek zoals jullie een groot feest en we hebben ervan genoten. We hopen jullie nog vaak te ontmoeten om samen van de mooie countrymuziek te genieten!

Eli op de Steel Guitar

Ook Fally en collega’s van zalencentrum Het Oude Wapen enorm bedankt voor de geweldige gastvrijheid, het heerlijke eten en de goede zorg; het was fantastisch en we komen graag weer terug!

Johan Koning: dank voor de mooie foto’s!

Hartelijke groet en hopelijk tot ziens:

Bianca, Marcel, Auke, Eli, Jan en Ed – Countryband Longhorn

Jan de Geluidsman
Bianca met Zang en Gitaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.