Groningen, Nederland
06 - 22 08 91 86
info@countryband-longhorn.nl

De Band

Countrymusic with passion.

Biografie van de band;

Na een zoektocht en enkele wisselingen is de huidige bezetting eind 2021 tot stand gekomen.

De bandleden hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend en het bijzondere is dat deze muzikanten met al hun ervaring nog steeds nieuwe uitdagingen zoeken in de countrymuziek. Het plezier dat ze hieraan beleven dragen ze graag uit naar hun publiek.

Traditionele countrysongs van grootheden als Emmylou Harris, Heather Myles, Don Williams, Miranda Lambert, Alan Jackson en Johnny Cash  worden afgewisseld met songs van de nieuwere generatie country-artiesten, zoals Ilse de Lange, The Bluebirds, Danny Vera, Lady A, Beth Hart, Gretchen Wilson, en Dixie Chicks.

Ook de afwisseling van vlotte en rustige songs, dansnummers en luisternummers zorgen er voor dat iedereen ruimschoots aan zijn of haar trekken komt op een avond waar Countryband Longhorn speelt.

En we zorgen er samen met onze geluidsman voor dat het allemaal op een mooi en aanvaardbaar volume gespeeld wordt.

Kortom, een avond met Countryband Longhorn is een mooie avond van dansen op en luisteren naar heerlijke countrymuziek uit vroegere tijden en het heden.

De bezetting van de band is:

Bianca – leadvocals, backingvocals, mandoline

Bianca is de jongste van de band en de leadzangeres. Haar liefde voor countrymuziek is terug te horen in de manier waarop ze de oudere zowel als de hedendaagse songs brengt: helder en met plezier. Ook in de duetten met Marcel komt haar stem prachtig tot uiting. Countrymuziek draait om gevoel en dat hoor je.

Jos – Basgitaar en backingvocals

Jos speelt al vele vele jaren muziek en heeft zijn sporen meer dan verdiend. Hij speelde vroeger zelfs in begeleidingbands van bekende artiesten en is al jaren een geliefde countrybassist. Hij heeft inmiddels ruim 30 jaar ervaring in de countrymuziek en weet met zijn specifieke hoge stem ook goed een tweede of derde stem mee te zingen


Marcel – leadvocals, backingvocals, slaggitaar

Samen met Bianca neemt Marcel de leadzang voor zijn rekening. Marcel heeft als muzikant ruim 40 jaar ervaring op kleine en grotere podia. Hij bespeelt in deze band de slaggitaar maar heeft ook ervaring als  basgitarist en drummer. De songs die we spelen zijn hem en Bianca als het ware op de stembanden geschreven.


Auke – Slagwerk

Auke is de drummer van de band en is op en top een countryman. Speelt al ruim 30 jaar in countrybands en is een specialist in het spelen met brushes en “rietjes”.  Af en toe gaat ie wel eens “buiten z’n trommel” en wil dan zomaar een Duits countryliedje zingen……
Auke weet het ritme goed strak te houden, waardoor de songs mooi tot hun recht komen en zowel de luisteraars als de dansers kunnen genieten.


Benny – Sologitaar en vocals

Benny heeft ruim 25 jaar podiumervaring en heeft in diverse bands gespeeld als bas-, slag- en sologitarist en als zanger. Hij draagt de country- en countryrock-muziek een warm hart toe. Bij Longhorn neemt Benny de sologitaar voor zijn rekening en verzorgt incidenteel de achtergrondzang.


Eli  – Pedalsteel, sologitaar en backing vocals

Eli bespeelt naast de sologitaar het ultieme countrymuziekinstrument; de pedalsteel. Hij brengt met het heerlijke “huilende” geluid van de snaren mede de “snik” in de diverse nummers. Ook doet hij bij diverse nummers de backing-vocals. Eli heeft jarenlange ervaring in de countrywereld.